Skall du hänga med? JAAAA!

Nu är det BARA 8 veckor till man får se dom live igen!

Bob Hund, ett av Sveriges bästa liveband!

Tv-reklam

Jag gjorde mitt inköp av "lördag framför melodifestivalen i tv-soffan snacks" baserat på ett jävla reklambudskap på TV.
Tror du att du inte blir påverkad av sånt? Eller hur............

Nu var det ju inte så jäkla dumt ändå. Det såg ut som vanligt, luktade lite skummare, smakade till en början som vanligt men sen kom krutet som ett försenat ekonomibrev på posten.

Det är det här jag pratar om:


Så illa var det inte.....

Jag varnade för Ernman och Star pilots och hade rätt i att Agnes skulle gå direkt vidare.
Att Sarah skulle vara med där uppe var inte otippat heller.
Inte så pjåkigt gissat en vecka innan och utan att ha hört låtarna.

Hög nivå idag överlag tyckte jag.
Det skulle inte direkt varit en skräll om Sahlene, Next 3 eller Alfvengren var bland dom 5.
Thorleifs däremot borde vara slut efter 35 års spelande av samma låt...........där ser vi nackdelen med att medellivslängden ökar.....Nåja dom kan spela musik bättre än jag kan men usch nej, dansband det är inget för mig.

Andra chansen kan bli ruskigt svårtippad. Måste nog kolla in lottningen innan jag säger något men Amy Diamond och BWO är spontana favoriter. Sarah Dawn Finer och Star Pilots kan utmana.

Men jag återkommer med ett stalltips senare.

Puss!

Usel deltävling i Leksand

Jag kan knappast var ensam om att tycka att detta var den sämsta deltävlingen hitills?
Kan inte direkt peka på varför men det bara kändes som att det genomgående var mycket skit igår.

Även denna veckan lyckades jag i alla fall nästan gissa utfallet på förhand igen.....Jag sa 2, 3. 4, 7 och 8 vidare. Det blev 2, 3, 4, 5, 8......Hur fan kom Rickfors vidare? Han låter som han alltid har gjort och det är 20 år sedan någon blev glad av det.

Att Rickfors skulle komma 5:a fanns det ingen tvekan om. Det var precis lika säkert som att EMD skulle knipa en av direktplatserna till Globen. Däremot så var jag väldigt tveksam på Molly och BWO. Redan när jag hörde Molllys låt så varnade jag för att den skulle bli farlig men jag var så gott som ensam om att tro det hemma i vår soffa och vi var ju ändå några stycken. När det sen blev duell med BWO så tvekade jag och föll på snöret. Jag är ingen BWO fan men jag blir förvånad om inte dom kommer vidare från andra chansen tillsammans med Amy Diamond. Vi får se.

Jag satte internationella juryns val denna veckan i alla fall. Det var så tydligt att "Alla" är en internationell låt och det bevisar ju lite hur fruktansvärt blåögda/blinda/döva folk är som röstar fram Rickfors istället......hallå linjeman!

Nästa delfinal i hemstaden Malmö :-)
Här är mitt tips även om jag inte har hört låtarna ännu

Följande 5 går vidare:
Låt 1, 2, 3, 4, 6
Det betyder Agnes, Star Pilots, Susanne Alfvengren, Sahlene/Haukkas och Sarah Dawn Finer.

Tyvärr får Alfvengren nöja sig med en femte plats, Sahlene och Star Pilots åker till andra chansen, Agnes och Sarah till final.

Internationella juryns val faller på........mmmmm inte så lätt när man inte har hört låtarna.
Jag sticker ut hakan och säger låt nummer 8,

Skulle vara kul om jag hann med att skriva ett inlägg efter jag har hört dom 8 på lördag och se om jag har ändrat uppfattning............och se hur många rätt jag får denna gången. Någon gång kommer väl baksmällan men på samma gång så hoppas man ju att fullträffen kommer en dag med ;-)

Herregud vad jag känner mig som flamsig schlager nörd nu!
Jag gillar ju inte ens det!!! Måste ringa läkaren imorgon......................


Melodifestival

Ikväll är det dax för nästa deltävling i melodifestivalen.
Jag kan inte precis säga att jag är någon schlager fanatiker. Jag tittar nog mest för frugans skull och för att man är som medel-svensson i allmänhet. Något skall man ju göra en lördag kväll......

Jaja, det var inte det jag ville få fram nu. Sitter mest och undrar om jag lyckas lika bra som förra helgen.
Efter att alla 8 bidragen spelats valde jag mina två till finalen, två till andra chansen och en som utslagen 5:a.
Alla satt där och det är inte första gången :-) Jag är väl en liten skara-bert kopia helt enkelt :-)

Det enda jag retade mig på var att jag missade valet som den internationella juryn gjorde. Den sätter jag ikväll istället ;-)

Coca Carola

Satt och lyssnade på en gammal låt som jag gärna lyssnar på när jag är lite deppig.
Lyssna på texten! Det är fan en av världens bästa!
Är du fortfarande oberörd när du har hört den så är du dum i huvudet ;-)

Puss!

Ja just det...

Jag har ju äntligen fått min nya bil. Där har vi ju något som är positivt och roligt i alla fall!

En svart skönhet i form av VW Passat Variant GT Sport 170TDI med DSG låda och en massa härligt lull lull :-)
Kanonrolig bil att köra, stor, rymmlig, praktisk, snygg och allt det till en vettig månadspeng :-)

Nu får vi bara se om jag får behålla den..........


Ojdå....

....så deppig jag lät sist då.
Så farligt är det inte men det händer konstiga saker på jobb för tillfället. Folk blir uppsagda, flyttade och säger upp sig självmant. Det kommer interna meddelande om anställningsstopp, indragna bonusar och lönelyft, nya rutiner för resebokningar etc. Dessutom så om man på tu man hand pratar med sina kollegor så visar det sig att frustrationen och oron är lika stark hos alla. Problemet är att det är inget man pratar öppet om.

Märkligt alltihop!

Jaja, nu sitter jag här och funderar på om jag skall ta en öl eller tolv.
Blir väl ingen alls dessvärre. Minsta dottern är sjuk som f-n, den värsta förkylningen jag någonsin sett tror jag.
Tjejen kan inte andas, är full med blodblandat neongult snor, nyser hela tiden, har en riktigt rälig hosta, har lätt feber, vill inte äta/dricka och kan inte sova. Man skall ha i åtanke att hon bara är 4 månader gammal med............Har haft telefonen i örat en hel del av dagen för att pratat med barnsjukhuset. Imorgon skall vi in med henne. Hoppas att vi klarar oss utan att det skall bli lunginflammation eller något sånt skit. Hoppas verkligen att vi alla får sova inatt med. Det har inte blivit så mycket av den varan de sista dagarna. Dels det här med jobet och sen då det här.

Men som jag brukar säga.....det ordnar sig.

Kört skallen i taket!

Livet är hårt. Det är väl iof ingen som har sagt något annat än det men nu börjar det bli en aning motigt måste jag säga.
Folk som känner mig vet att allt liksom bara funkat och på något sätt alltid löst sig för mig, framförallt på jobbfronten.
Sista tiden har uppförsbacken bara blivit brantare och brantare. Förvisso är det ingen överaskning att det skulle komma till den punkten någon gång men man ser det allt som oftast försent. Min karriär är väl på gränsen för vad som är möjligt egentligen och nu har sanningen förmodligen kommit ifatt mig.

För er som inte vet vad jag snackar om kommer här en kort resumè.

Jag gillade aldrig skolan. Tvärtom så var jag där så lite som möjligt vilket resulterade i relativt låga betyg när jag gick ut gymnasiet. Det var inte svindåligt men tillräckligt dåligt för att göra det svårt att komma vidare på högskolor och universitet. Resultatet var att jag istället började jobba och skaffade mig erfarenhet på den vägen. Det ena ledde till det andra och jag arbetade mig faktiskt upp från ett jobb som tvättmaskinsreperatör till det jag är idag, Nordisk segment chef i ett stort internationellt företag. Det tog mig 5 olika arbetsgivare, 7 olika positioner och drygt 12 år för att ta mig hit.
Hela tiden har jag gått "uppåt" och stilla undrat för mig själv när jag skall slå i taket. Det har jag nog gjort nu dessvärre.

Jag har bara varit i min nuvarande tjänst i knappt 4 månader. Jag är en återvändare och har arbetat för förteget tidigare fast i en annan position. Efter en utflykt på drygt ett år är jag med andra ord tillbaka fast med helt nya förutsättningar.
 
Under den korta tiden sen jag kom tillbaka så har jag fått byta chef. Det är med andra ord inte min nuvarande chef som anställde mig utan han fick dessvärre en spark i röven som julklapp.
Med en ny chef kommer nya krav och i princip så upphör allt gammalt att gälla.

Min nuvarande chef och jag delar inte alls samma syn på vad min tjänst egentligen innebär.
Med det menar jag inte alls att han har fel utan troligen är det så att chefen som anställde mig för knappt ett halvår sedan inte riktigt hade samma mål och uppfattning som min nuvarande,
När nu verkligheten kommit ifatt så kan man förenklat säga att jag blev anställd på gamla meriter till en tjänst som ingen riktigt visste vad den var till för. Det var en tjänst som succesivt skulle utvecklas och som jag lite själv skulle kunna styra över.

Min nya chef kommer från företagets moderland och är således inte Svensk eller ens Nordisk.
Det finns en del kulturella skillnader och det finns även en hel del saker som kommit upp till ytan på grund av det.
Killen har jobbat i mer än 15 år på huvudkontoret i olika befattningar och kan företaget utan och innan. Han har sin bestämda uppfattning om hur saker skall funka och det skall gudarna veta att det var inte under dessa premisser som finns i hans värld som jag blev anställd utifrån.

Detta betyder att på de sista 6-8 veckorna så har min värld blivit upp och ner vänd totalt.
Inget av det gamla gäller längre och både kravbilden och arbetsbeskrivningen har blivit förändrad.
Inte så att den har blivit totalt omskriven men små förändringar som tillsammans med min nya chefs sätt att tolka detta på gjort situationen mer eller mindre omöjlig för mig. 

Jag har gått omkring och varit frustrerad, många av mina kollegor likadant.
På något sätt så har jag väntat mig just det som hände idag och jag vet att jag inte kommer bli den enda som blir berörd.
Faktum är att jag för första gången sedan min nye chef började faktiskt kände en förståelse för varandras situation. Han har krav på sig och en viss uppfattning om hur saker skall göras för att nå dit. Han förstod min frustration och hade sett styrkor i mig som inte passade in i mitt nuvarande jobb.

Det som hände var att det var tid för utvecklingsamtal idag och efter ett två timmar långt möte så var vi helt överens om att jag inte skall ha den tjänsten jag har. Det gagnar inte mig och inte heller honom eller företaget då jag helt enkelt inte vill, kan eller är kvalificerad för den "Nya" tjänsten som det blev efter att han började.
Läget skulle säkert vara annorlunda om chefen som anställde mig var kvar.
Det var min chef även förra gången jag arbetade här och vi kände varandra väl.
Nu är det inte så och det kanske blir ett lyckoskott för alla. Låt oss i alla fall hoppas det! 

Mina styrkor, erfarenheter och kunkaper kommer bättre till pass i andra typer av jobb och faktum är att jag håller med honom till fullo. Det var vad vi kom fram till idag.
Nu skall vi gemensamt se om det finns utrymme för att ge mig en annan tjänst. Ett av förslagen som finns uppe nu är att jag återgår till något som närmast liknar det jag gjorde förra gången jag jobbade här och det skulle jag faktiskt inte alls ha något emot. Skillnaderna är inte så stora egentligen. Som produktchef är du mer operativ och konkret och inte så abstrakt och flummig som krävs för en segmentchef. Det är mer mig liksom.  Problemet är att ingen så+dan tjänst finns ledig.....än. Det var så han uttryckte sig och jag känner lite för mina kollegor som sitter i den båten när han väl sätter igång och roddar där.

Det finns naturligtvis flera andra möjligheter i ett stort företag och vi får väl helt enkelt se vad som händer. Just nu känns det ändå förhållandevis bra. Vi jobbar på en lösning som gangnar oss alla och det uppskattar jag enormt. Alternativet skulle ju kunna vara att man går omkring och sliter, inte trivs, vilket på sikt skapat ännu mer frustration och som i så fall kan påverka arbetet ännu mer och säkert heller inte underlätta privatlivet. Man skall ju tycka om att gå till jobb och den glädjen känner jag bar delvis för tillfället. Till sist skulle det ändå sluta med en katastrof där man kanske blir ovänner etc. om det skulle få fortsätta som det funkat nu. Ingen hade tjänat på en sådan utveckling.

Det är bara att bryta ihop och komma igen!
Även om jag tycker att det är lite tungt att inse att jag nu mer eller mindre nått min begränsning så är jag enormt trygg med vad jag har i bagaget. Skulle vi mot förmodan inte hitta en lösning så har jag en CV som helt säkert är intressant för många andra arbeten och arbetsgivare.

Men vad fan. Här kan jag inte sitta och gnälla.
Inte heller är det lönt att gräva ner sig i det.

Nu tar jag en virre och sover på saken!

SKÅL!

Stora bloggpriset

Jag är ju bara tvungen att skriva något om årets händelse i bloggvärlden som ju äger rum i skrivande stund.
Självklart tänker jag på Stora bloggpriset galan som just nu hålls på Nalen. Det skall erkännas att jag är ytterst besviken på att inte ha blivit nominerad ens i den minsta lilla kategorin......Nja ok kanske inte riktigt då.

Det har aldrig varit tanken att jag skulle slå igenom. Det är nog kanske rent utav så att det är berättigat att fråga sig varför jag skriver överhuvudtaget? Mmmm det kan jag nog inte svara på själv ens. En tanke är i alla fall att jag tycker det är avslappnande att dela med sig av blandade saker på det sättet man vill, när man vill och hur man vill. Det är lite terapi ibland det här och om det sen är någon som läser det är det väl bara skoj, tror jag, eller? Hur är det nu?

Det är nog lite som att ha sex offentligt kan jag föreställa mig. Jag läste i en dansk tidning förra veckan om ett par som blivit ertappade på någon offentlig anläggning och anmälda för diverse brott i samband med det..
Tydligen sökte dom spänning och allt det där tjafset genom att riskera att bli ertappade...........är det inte så man skall tänka när man bloggar med?  Man skriver och skriver om allt möjligt , hela tiden med vetskapen om att det faktiskt kan komma någon snedsurfande och vilsen själ in hit och börja läsa. Det är ju spännande för fan! Coolt, jag aldrig tänkt på det så förut.
 
Men.....nu skall jag avslöja en sak för bägge mina tre läsare........bloggandet är bara en fluga, precis som internet ;-)

Några kortisar

*Ola Toivonen gjorde sitt första mål för Philips laget i helgen, Grattis!

*Det är tydligen snökaos i Europa. Bor inte vi i Europa? Var är då snön?
Nåja jag såg nyss några bilder från London och helt ärligt så såg det inte särskilt skrämmande ut.
Men det är klart här hemma är det kaos så fort det kommer några centimeter snö i kombination med vind så varför inte i England.

*Kom nyss att tänka på att en gammal kollega under sensommaren/hösten 2008 uttryckte sin fullständiga övertygelse om att USA aldrig någonsin skulle välja en president med afrikanskt ursprung. Undrar just hur han tänker idag?

*Jag har väldens goaste döttrar :-)

*Det märks att det var innebandymatch igår......och att man är äldre.......

*Varför är det först när man inte har det som man saknar det?

*Bilindustrin är på väg att kollapsa, marknaden har gått ner med 50%, världen svämmar över av nyproducerade bilar som bara står och tar upp lagerplats. Hur svårt skall det då vara att få fram min bil????? Nu är vi uppe i 10 veckors väntetid och fortfarande har jag bara preliminära leveransbesked. *suck*

*Innebandy är ganska kul. Speciellt igår då vi för en gång skull vann och jag dessutom fick göra ett vackert mål :-)

*Det är kallt ute.....Kan det inte vara April snart så att vi kan gå på fotboll?

*Forza Malmö, hejja di blåe!

*Varför organiserar stora företag ihjäl sig? Man tillsätter nya tjänster (men inte fler) för att avlasta men det enda det gör är att klydda till det ännu mera. 

*Varför är allt så komplicerat  i stora företag att ingen vet vad den andra gör? Vad är poängen med att göra actionplans på action planerna? Är det inte bättre att hänga ut den jävlen som inte fattade från första början?

*Nu orkar jag fan inte mer! ;-)


Tiden går.....

....och den räcker bevisligen inte till att skriva här :-(
Det är märkligt egentligen. Har man lust att skriva så har man inte tid och när man har tid då har man inte lust.
Eller så kan det även vara som det är nu, att jag har tid, vill skriva men inte har något vettigt att skriva om.
Så märkligt allt kan vara!

RSS 2.0