Så märkligt det kan vara.....

.....min första dotter föddes kl 15.18.
Nu när jag blev pappa för andra gången så kom prinsessan 06.18.
Lite märkligt att det blev samma minut eller hur?

Ännu märkligare blir det eftersom min fru redan från första början (när vi fick reda på att hon var gravid) hoppades att få föda den 13:e Oktober. Det är hennes bortgångna morfars födelsedag.
Morfar var en stor stor inspirationskälla till min fru och kanske den som stod henne närmast av alla så länge han var i livet. När det nu blev den dagen så kändes det väldigt speciellt. 

Märkligare blir det.......hela familjen, jag, min fru och våra döttrar är födda på en måndag.

Lite skumt är det allt!

På Måndag smäller det

På Måndag börjar allvaret.
Meningen var att jag skulle börja jobba på mitt ny-gamla företag den 13:e Oktober men jag började istället med två veckors pappaledighet :-)

Skall verkligen bli skitskoj att kasta sig in i hetluften igen.
Jag känner förväntningarna, jag har blivit påmind om dom ett antal gånger nu, men ser samtidigt möjligheten att gå in och bara ha allt att vinna,

Så fick jag en prinsessa till!!!

Den 13:e Oktober på morgon hände det!
Jag blev stolt pappa för andra gången och det blev en liten flicka nu med :-)
Hela familjen mår bra och allt var över på 4 timmar till min frus stora glädje. Det gör tydligen ont som fan och som kille kan man ju inte riktigt förstå hur ont. Samtidigt kan man som kvinna heller inte förstå hur det är att vara man och stå brevid. Det gäller inte bara förlossningen utan både lång tid innan och långt efter.

Har man inte barn själv så är det så fruktansvärt svårt att förklara vad som händer och hur det känns.
Jag har försökt att förklara många gånger till kompisar som går och väntar på att bli föräldrar för första gången men just då förstår dom inte. Dom lyssnar och säger sig förstå men jag vet att dom omöjligt kan göra det. Däremot har samtliga i efterhand kommit till mig och sagt att dom förstod vad jag menade den där gången när jag förklarade. Barn och förlossning och allt det där MÅSTE upplevas! Hur gärna jag än vill och hur väl jag än beskriver det så kommer det aldrig någonsin bli i närheten av hur det är på riktigt.


Smakfull avskedspresent från arbetskollegorna

Sista dagen på gamla jobbet igår och mina kollegor hade samlat ihop lite pengar till en avskedspresent.
Jag måste säga att jag blev väldigt glad och lite överaskad.
Eftersom jag sa upp mig efter bara 10 månader och allmänt kände mig som en svikare (det fanns stora förhoppningar på mig och det kostade dessutom en del) så förväntade jag mig snarare en flaska Queen Margot och en Statesman.

Nu fick jag båda dessa skönheterna: 

Thumbnail    Thumbnail

Tack så mycket!!!


På barnfronten inget nytt!

Fortfarande går vi i väntans tider. Två falska alarm hitills är något påfrestande så vi hoppas att den tredje förvarningen (när den nu kommer) verkligen är den som gäller.
Något som är jäkligt skönt är att frugan börjar repa sig efter influensan.
Det har inte varit särskilt kul här hemma de sista 10 dagarna........

Så är det!


Bistra tider?

Något att tänka på i dessa turbulenta tider
 
Om man köpte Ericsson aktier för 100 000 kronor för 3 år sedan så är de värda kring 4 600 kronor i dag.
Om man istället köpte Telecom, till exempel Song Networks, för 100 000 kronor så har man idag kvar 791 kronor.
Om man var klok och för 3 år sedan gick på bolaget och köpte starköl för 100 000 kronor, drack ur dem, hade trevligt och idag går och pantar tomflaskorna så får man 6 741 kronor.
Det är därför grabbarna på torget i centrum kallas för A-laget!



Rosenberg

Jag kan inte låta bli att förundras, förvånas och tycka synd om Marcus Rosenberg.

Match efter match lyckas han i sitt Werder Bremen i tyska ligan och gör väl något man närmast kallar succè i en av världens tuffaste ligor.
På grund av detta förtjänar han naturligtvis en plats i Lars-Rolands landslag men när han väl får chansen där spelar han som en korpenspelare.
Nu är det match mot Portugal på Lördag och dörren var vidöppen ännu en gång för Marcus att ta chansen då Henke Larsson trasat sönder sitt lår och Johan Elmander inte ännu kommit tillbaka fullt ut efter sin skada.
Vad händer då.......karln går och skadar sig själv och förpassas till läktaren med en sargad ljumske.

Nu fattas bara att namne Berg tar chansen på Lördag, gör två mål och petar Rosenberg ut ur truppen för gott.

Varför Marcus????

/En av få som trodde på dig redan när du debuterade i Malmö FF på spinkiga pojkben

Thumbnail

En dag kvar

Sista dagen på jobbet imorgon innan det är dax att byta arbetsgivare.
Jag trodde att det skulle kännas mer än det gör men i ärlighetens namn känner jag inte mycket alls.
Visst är det en sorts trivsam familjeanda som sitter i väggarna i företaget men jag tror samtidigt att det är just det som gör att jag vill bort. Ett lite mindre företag som ingår i en stor koncern men drivs som ett familjeföretag, där folk är nöjda och där man jobbar som man alltid har gjort. God kamratskap men med lite för lite företagsamhet liksom.

Nu skall jag tillbaka igen till P där jag kom ifrån en kall December dag för knappt ett år sedan.
Ett stort globalt företag som egentligen mest består av vinnarskallar som alla är beredda på att köra över varandra för att komma först. Nåja så farligt är det kanske inte men det känns mer balanserat och drivande och det är definitivt inte ett ställe man blir kvar på om man inte vill utveckla sig själv och företaget. Fattar du inte det själv så kommer din chef tala om det för dig. Jag tror jag behöver det för att pusha mig själv och inte bli bekväm och tillbakalutad. 

Skillnaden mellan hur det kändes då jag slutade för 10 månader sedan och hur det känns idag är enorm.
Visst såg jag fram emot att börja på företag L då men innerst inne ville jag nog inte sluta på företaget P.
Den dagen jag slutade tog jag inte riktigt bra. Faktum är att jag grät som ett litet barn den dagen och nu känner jag inget alls när det är dax att sluta på företag L.

Visst är det uppenbart att jag gjorde fel den gången som bytte. Idag har jag lite svårt att se varför jag gjorde det men jag tror jag skall sluta att analysera det mer. Nu är det ju tillrättat och tack och lov var det ju företaget P som ringde upp mig i Augusti och ville ha mig tillbaka. Det ville ju jag med så allt blev klart på mindre än en vecka.  

Det som ändå skrämmer mig lite nu men som samtidigt är en stor stor utmaning är alla förväntningarna jag har på mig. Har fått höra en hel del om hur saker inte funkat det sista året sen jag slutade. Nu gäller det att visa att jag kan styra upp det igen och infria förväntningarna. Nu kommer jag iof tillbaka i en annan roll än tidigare men förhoppningarna finns ju där från båda håll. Tävlingsmänniska som jag är ända in i benmärgen så antar jag utmaningen.
Jag hoppas bara att jag denna gången hittar en lite sundare balans mellan jobb och familj/fritid så att det funkar bättre på alla plan denna gången.


Det sliter.....

Så är äntligen dagens alla måsten avklarade.
Under normala omständigheter brukar jag gilla att ha mycket att göra och stå i men frågan är om det någonsin har varit så påfrestande som det är nu!?

Min fru är höggravid och väntar vårt andra barn. Vilken dag som helst nu kan det hända och det är fruktansvärt spännande och roligt. Det som är mindre skoj är att frun min har haft en ganska besvärlig sista månad.
Hon är fruktansvärt trött och sliten och sedan en vecka tillbaka dessutom fullständigt däckad av influensa av någon elak typ.

Allt detta gör att jag själv får stå för marktjänsten och slita hund med allt annat för att hon skall få vila så mycket som möjligt.
Det är väl iof överkomligt och inte mer än rätt men en trött och gravid fru med hormoner sprutande ur öronen är inte det lättaste och ibland känns det som att vad man än gör så är det inte tillräckligt bra. Antar att jag inte skall klaga för det är säkert inget kul att vara i hennes skor heller.

Å andra sidan så kräver det sin man att själv köra racet fullt ut från 06.00 till som idag 21.00 innan man själv kan sätta sig ner och äta något vettigt (för första gången idag) och själv få möjlighet att slappna av. 

Nu är det ju dessutom så att jag är på väg att byta jobb. Jag slutar på Fredag och börjar det ny-gamla på Måndag.
Inget konstigt med det men barnet är beräknat till Tisdag nästa vecka dvs dagen efter min första arbetsdag hos min nya arbetsgivare. Snacka om planering........

Inte blir det bättre av att min nuvarande tjänstebil skall lämnas på fredag och den jag skall få via det nya jobbet är flera veckor bort. Vi får väl ta bussen till BB när det väl är dax ;-)

Riddare Baad

Fick nyss veta att min farfar gjort ytterligare ett genombrott i sin släktforskning.
Tydligen härstammar jag i rakt nedstigande led till en Riddare med namnet Baad.
Vidare har vi genom denna forskning även kommit över hur familjens vapen såg ut på den tiden
Mycket mer än så vet jag inte än men jag får kanske tillfälle att återkomma i ärendet.


Bevis på hur media skruvar till allt

Satt och slö surfade på jobbet. Här har jag ändå inte så mycket annat att göra :-(
Hittade en rubrik på Sydsvenskans online upplaga som skriker "Polisjakt efter försvunnen man"
Klickar man sig vidare så står det att en 80-årig man med hjärtproblem och diabetes försvann under gårdagen när han skulle kasta sina sopor.

Jagar man verkligen en sådan man? Jag skulle säga att man snarare "söker" eller "letar" efter honom.
Visst är denna mannen säkert i behov av omedelbar hjälp men "Polisjakt" är i min värld när man jagar farliga tjuvar och banditer, inte hjälplösa pensionärer. Så tänker ju naturligtvis inte en redigerare på en tidning utan dom vill ju skapa en rubrik som drar till sig läsare. Den missvisande rubriken fick mig ju att klicka vidare så visst kan man säga att tidningen har lyckats med vad dom ville. Jag var inte helt överförtjust däremot.

Hur tänker man?

Nu är det så att jag är på väg att byta jobb.
Min nya arbetsgivare ingår i samma koncern som min nuvarande men är egentligen trots det faktiskt konkurrenter på den fria marknaden. Trots detta väljer man att låta mig gå kvar hela uppsägningstiden.

På sätt och vis kan jag förstå det. Jag har väl inte dåligt rykte om mig och jag vill och brukar naturligtvis avsluta det hela så snyggt som möjligt MEN......

Om man nu väljer att ha mig kvar varför utnyttjar man då inte min kompetens och mjölkar det sista ur mig innan jag går vidare?
Nu har det gått snart 3 veckor och det enda jag har gjort är typ att dricka kaffe och städa ur kontoret/bilen.

Hur kul tror ni det är på en skala?


Fastnar jag i träsket?

Så är det dax för mig att prova blogg träsket som så många andra.
Detta kan faktiskt vara precis den ventilen jag behöver för att rensa skallen med jämna eller ojämna mellanrum.
Det kan nog bli lite av både det ena och andra här om jag nu håller i det och kommer över inskolningen i bloggvärlden.
Jag låter dagsformen avgöra helt enkelt och ännu så länge har jag inte tröttnat ;-)

Välkommen till min nya blogg!

Nya och nya. Det låter precis som att jag redan har flera men faktum är att detta är den första.
Mer kommer.....


RSS 2.0